Najaarsreis Contactgroep 55+

Op dinsdag 23 september heeft de Contactgroep 55+ weer haar jaarlijkse reisje mogen houden. Vol goede moed begonnen we om half 9 van station oost met een hele mooie bus de reis naar de Hanzestad Hattem. De heer v.d. Kieft verwelkomde ons en vertelde dat het de planning was om met 49 personen te gaan, jammer genoeg moesten 3 personen wegens omstandigheden afzeggen.
In Hattem aangekomen lag de boot al klaar voor een vaartocht van ruim 3 uur over de Ijsel naar Deventer. Eenmaal aan boord liet de koffie met gebak even op zich wachten, maar daarom smaakte het des te beter.
De Ijsel is van oudsher een belangrijke verkeersader geweest, waardoor de Hanzesteden tot bloei kwamen. Door een schilderachtig landschap voer de boot door de al duizenden jaren bestaande rivier met zijn mooie vergezichten en een verscheidenheid aan planten. Tijdens het varen genoten we ook nog van een heerlijk diner.

Aangekomen in de mooie Hanzestad Deventer stond de bus alweer klaar voor een tocht over de Veluwe. Door de bossen en heidevelden, mooie dorpjes zoals Harskamp, Kootwijk en Ede, het paleis Het Loo en de Grebbeberg, op weg naar onze laatste stop in Tiel, waar we nog een consumptie kregen aangeboden.
Tijdens de busreis vertelde de heer v.d. Kieft leuke anekdotes en verhaaltjes, wat de gezelligheid ten goede kwam. Iets later dan gepland kwamen we om half zeven aan in Den Bosch. We konden met z'n allen terugzien op een heel mooie dag.

Hartelijk dank aan de orginisatoren van dit uitstapje en de reisleider de heer v.d. Kieft


Een 55-plusser.

 
Powered by Etomite CMS.