Open Monumentendag 2008

Zaterdag 13 september was de Open Monumentendag. Als Bethelgemeente hebben we hier voor het eerst aan meegedaan. Het gebouw was open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Gedurende de dag mochten we ca. 130 personen verwelkomen.
De bezoekers ontvingen bij binnenkomst een beknopte beschrijving over de geschiedenis van Bethel. Ook naar aanleiding van een aantal foto's, die waren opgehangen, kwamen bij diverse bezoekers mooie herinneringen naar boven.
Men was ook erg geinteresseerd in de geschiedenis van het Zand, en we hebben vragen beantwoord over het Christogram (aan de preekstoel) en de Statenbijbel.
Het orgel had veel belangstelling, mede door de miniconcerten die geheel verzorgd werden door Laurens de Man m.m.v. Geert-Jan de Man.
Aan het eind van de middag was er nog een zangeres te horen, Wilma Dingemans, met orgelbegeleiding van Ton Nagel.

Door deze dag is ons duidelijk geworden dat veel mensen (ook Bosschenaren) niet op de hoogte waren van het bestaan van Bethel. Wij hopen dat daar door deze dag verandering in is gekomen.
Er waren ook veel gesprekken met een meer inhoudelijke strekking, waarin wij moesten uitleggen wie we zijn en waar we voor staan. Velen hebben de brochure meegenomen, waarin iets over de zondagse diensten van Bethel te lezen is.
Het was een zeer geslaagde dag, mede door de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers en voor herhaling vatbaar.


Namens de ZEC (Zendings en Evangelisatie commisie):
Alle medewerkers hartelijk bedankt.

Dinie Bettonviel.

 
Powered by Etomite CMS.